1 2 3 4 5
021.525424 info@banje.info

Planina Tara

Planina Tara

Planina Tara ima izuzetno povoljne uslove za razvoj turizma. Sezona traje tokom cele godine, povoljni su klimatski uslovi i ima veliki broj sunčanih dana. Pre dvadesetak godina, 1981.godine Skupština Srbije je posebnim Zakonom područje Tare proglasila za Nacionalni park Tara, koji pokriva 19200 hektara.

Tara je planina u zapadnom delu Republike Srbije. Tara ima prosečnu nadmorsku visinu od 1200 m, najviši vrh je Kozji rid sa 1591 mnv, a najniža tačka je jezero Perućac 291 mnv. Klima Tare je planinska, sa svežim letima, i hladnim i snežnim zimama. Tara je i dom mrkog medveda, divokoza, orlova i sokola.

[nggallery id=1]

Skijaški tereni nalaze se u reonu Predovog krsta, sa visinskom razlikom od 500 m. Dužina staze je od 3 do 5 km. Reljef Tare ima pogodna rekreativna svojstva, jer mali nagibi pogoduju šetnji, jahanju, različitim sportskim igrama, korišćenju trim staze i slično.

Udaljenost od Novog Sada do Tare je 285 km.
Udaljenost od Beograda do Tare je 205 km.

Smeštaj na Tari je organizovan u privatnom smeštaju i hotelima.

[su_tabs vertical=”yes”][su_tab title=”Hoteli”]
Hoteli Tara

Hotel OMORIKA TaraHotel OMORIKA Tara
U najlepšem delu planine Tare smešten je hotel “Omorika”*** koji svojim sadržajima pruža mogućnosti za odmor, zabavu i rekreaciju.
Hotel BELI BOR TaraHotel BELI BOR Tara
Hotel BELI BOR Tara je smešten u mestu zvanom Radmilovac na nadmorskoj visini od 1025 metara, udaljen od hotela “Omorika” 4,5 km.
Depadans JAVOR Tara 5Depadans JAVOR Tara
Depandans JAVOR Tara kapaciteta 40 ležaja, posluje u sastavu hotela „Omorika“ od kog je udaljen oko 100 metara i nalazi se u hladu borove šume.

[/su_tab]

[su_tab title=”Apartmani”]
Apartmani Tara

[/su_tab]

[su_tab title=”Rafting”]
Rafting Tarom

[/su_tab]

[su_tab title=”Drinska regata”]
Dranska regata

pogledajte program …

[/su_tab]

[su_tab title=”Izleti”]
Izleti Tara

 

[/su_tab][/su_tabs]