021.525424 info@banje.info

Jezera Srbije

Jezera Srbije

Priroda Srbije je bogata i raznovrsna, dragocena i neprocenjiva za svakoga, a mnogi njeni predeli su još uvek netaknuti i neistraženi. Čine je prelepe doline, planine i brda, rečni baseni, potoci, potočići i jezera.

Mnogobrojna jezera u našoj zemlji možemo podeliti na prirodna i veštačka. Stecište su ribolovaca i lovaca, mnogobrojnih turista, a odlikuje ih smaragdno modra voda i očuvana priroda.

Najveće među veštačkim je Đerdapsko jezero, a druga veća veštačka jezera u Srbiji su Vlasinsko, Perućac i jezero Gazivode. Najveća prirodna jezera su Palićko i Belo Jezero u Vojvodini, a kao najposećenija izdvajaju se:

Zaovinsko jezero – nalazi se na planini Tari, veštačkog je porekla, a voda je izuzetno čista. U toku leta, turistima obezbeđuje odmor i rekreaciju i koristi se za uzgoj šarana i pastrmki.

Borsko jezero – omiljena destinacija meštana i turista u istočnoj Srbiji. Odlikuje ga bistra, prozirna, planinska voda. Jezero je privlačno za kupanje, kao i za ostale rekreativne aktivnosti. U tu svrhu postoje četiri velike plaže i nekoliko manjih, dok su sportistima dostupni kompleksi u kojima mogu da treniraju fudbal, odbojku, rukomet, košraku i ostale discipline.

Vlasinsko jezero – nalazi se u jugoistočnoj Srbiji, na teritoriji grada Surdulica. Nekoliko skrivenih zaliva ovog jezera idealni su za plaže, sportove na vodi i kampovanje.

Perućac – nalazi se na desnoj obali reke Drine, udaljeno od Bajine Bašte oko 13 km. Sam kompleks čini veliki broj tradicionalnih restorana, kulturno-umetničkih građevina, a u okviru njega nalazi se i uređena plaža sa bazenima za decu i različiti zabavni sadržaji. Gosti mogu da uživaju i u pecanju, vožnji brodom, kanuom ili pedalinom.

Palićko jezero – jedno od značajnijih turističkih atrakcija severne Srbije, 8 km od Subotice. Ovo jezero predstavlja najveće jezero u Srbiji nastalo prirodnim putem. Sam kompleks čine brojni letnjikovci, kampovi i zabavni sadržaji za sve uzraste (fudbalski i košarkaški tereni, atletska staza, bazeni).

Srebrno jezero – nalazi se na desnoj obali Dunava, 2 km od Velikog Gradišta. Okruženo je značajnim istorijskim spomenicima kao što su Viminacijum, nalazište Lepenski vir i Golubačka tvrđava. Ugođaj posetiocima pružaju izgrađeno šetalište, plaža, brojna igrališta, ugostiteljski objekti itd.

Belocrkvasnka jezera – nalazi se na jugoistoku Banata. Poseduje glavnu plažu sa kejom, dečiju plažu, osvetljeno plivalište sa skakaonicom i ostale sadržaje. U toku letnje sezone, organizuju se škole plivanja, jedrenja i ronjenja. Doživljaj boravka upotpunjuje mogućnost lova u Deliblatskoj peščari, kao i izleti do okolnih manastira.

Kako rezervisati?

Vašu rezervaciju možete izvršiti putem e-maila ili telefonskim pozivom.
Ukoliko želite da rezervaciju izvršite putem e-maila, nakon odabira objekta na našoj stranici proverite njegovu raspoloživost i popunite ponuđeni obrazac zahteva sa Vašim ličnim podacima, brojem telefona i datumom dolaska i odlaska. Vrlo brzo nakon slanja obrasca od nas ćete dobiti odgovor sa potvrdom i tek tada će Vaša rezevacija postati važeća.

Želite da otkažete rezervaciju?
Otkazivanje Vaše rezervacije možete izvršiti isključivo u pismenoj formi, to jest slanjem e-maila. Molimo Vas da rezervaciju otkažete blagovremeno. Ukoliko ste uplatili avans ili aranžman u celosti, prilikom otkazivanja rezervacije davalac usluge ima pravo da zadrži određena sredstva na ime stvarnih troškova.
Uslovi i način plaćanja

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate;

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
    platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.