021.525424 info@banje.info

Hotel Vila ALEKSANDAR Vrnjačka Banja

Hotel Vila ALEKSANDAR Vrnjačka Banja se nalazi u centru Vrnjačke Banje (podnožje crkvenog brda), u neposrednoj blizini centralnog banjskog parka i glavne promenade. Hotel Vila ALEKSANDAR Vrnjačka Banja je okružena je prelepim parkom s jedne, i nizom starih zgrada popularno nazvanih “Vrnjački Monmartr” sa druge strane. Smatra se jednim od najluksuznijih i najreprezentativnijih objekata u Vrnjačkoj Banji.

Vila je nastala daleke 1929-e godine, a njena gradnja je bila inspirisana pariskom arhitekturom tog vremena. Duh gradskog zapadnoevropskog života uneli su doktor Živadinović i njegova supruga, kao prvobitni vlasnici ove vile. To je bio prvi prodor zapadnog aristokratskog života u predratnoj Vrnjačkoj Banji. Zahvaljujući izuzetnom kvalitetu usluga, vila je ubrzo postala mesto sastanka poznatih ljudi tog vremena iz cele Evrope.

Danas je “Vila Aleksandar” (nekadašnja Vila Živadinović) u potpunosti rekonstruisana, zadržavši pritom izgled iz vremena njenog nastanka. Obnova objekta je izvršena u saradnji sa “Zavodom za Zaštitu Spomenika Kulture” u Kraljevu.

Hotel poseduje kafe-poslastičarnicu, restoran, piano bar, kamin salon, spa centar, room servis, salu za sastanke, parking prostor.

Vila je luksuzno opremljena i raspolaže sa četiri apartmana (jedan de lux i tri junior apartmana) i 19 soba (ukupno 50 smeštajnih jedinica).
Većina soba / apartmana je renovirana tokom 2008-e i početkom 2009-e godine. Sve sobe / apartmani imaju mini bar sa velikim izborom pića, telefon sa direktnim biranjem brojeva, LCD TV sa preko 50 programa. Apartmani su opremljeni sa TV setom i u spavaćoj sobi, i u dnevnom boravku. Većina soba ima balkone.

[nggallery id=8]

Cenovnik usluga od 01.05.2012. – 30.09.2013.

JEDNOKREVETNA SOBA (klasična)     5.200,00 JEDNOKREVETNA SOBA (francuski ležaj)     6.000,00 DVOKREVETNA SOBA (klasična ili francuski ležaj)- zakup     8.600,00 TROKREVETNA SOBA – zakup sobe     9.900,00 APARTMAN (zakup apartmana)     11.200,00 DE LUX APARTMAN (zakup apartmana)     13.990,00 CENA DNEVNOG BORAVKA     4.000,00

Opšti uslovi: – Cene su date na bazi noćenja sa doručkom sa uračunatim PDV-om; – Gosti koji borave u hotelu 3 i 4 noćenja dobijaju popust od 10%; – Gosti koji borave u hotelu 5 i 6 noćenja dobijaju popust od 15%; – Gosti koji borave u hotelu 7 i više noćenja dobijaju popust od 20%; – Usluge polupansiona se doplaćuju 1.000,00 po osobi, po obroku. – Uslovi za decu u pratnji dvoje odraslih: – Deca do 7 godine ne plaćaju usluge hotela – Deca od 7-12 godina: Ukoliko koriste zajednički ležaj ostvaruju popust od 50% od cene Ukoliko koriste poseban ležaj ostvaruju popust od 30% od cene – Boravišna taksa nije uračunata u cenu – Boravišna taksa po osobi dnevno iznosi 90,00 RSD. Za decu od 7-15 godina plaća se 50% od iznosa boravišne takse Za decu do 7 godina ne plaća se boravišna taksa. – Doručak se služi sa izložbenog stola ukoliko u hotelu boravi više od 10 gostiju. U suprotnom, gost bira obrok na bazi ankete. – Vreme korišćenja dnevnog boravka je u periodu od 12 do 18 sati. – Cene su rađene na paritetu 1€ = 115 RSD i ukoliko dođe do promene kursa za više od 5%, hotel zadržava pravo promena cena. – Avansne uplate su zagarantovane.

HOTEL “ALEKSANDAR“ VAM NUDI I SLEDEĆE USLUGE:

Gosti mogu koristiti usluge našeg Spa centra koji obuhvata: – Usluge masaže; – Sauna; – Ruska banja; – Tepidarijum; – Bazen-Jakuzi.

Gostima hotela odobren je popust od 10% na usluge spa centra. Koriscenje teniskih terena u centralnom parku Vrnjacke Banje koji se nalaze na 50metara od hotela, a u vlasnistvu modne kuće Todor. Koriscenje teniskih terena kao i terena za mali fudbal, koji se nalaze u sastavu modne kuce Todor, na oko 3km od hotela „Aleksandar“. Koriscenje otvorenog bazena, ukoliko Vam dozvole vremenski uslovi, takođe u sastavu MK Todor. Organizovanje izleta do obližnjih manastira (Žiča, Ljubostinja, Studenica, Kalenić), planine Goč i drugih atraktivnih destinacija po želji gosta. Hotel „Aleksandar“ raspolaže sa konferencijskom salom koja prima do 80 osoba i tehnički je opremljena. Turističkim agencijama odobravamo proviziju 10% na ostvarene usluge smeštaja.

U SKLOPU HOTELA JE I RESTORAN «GIARDINO» ITALIJANSKE I NACIONALNE KUHINJE, *Gosti hotela „Aleksandar“ ostvaruju 20% popusta na sva jela iz menu-a.

Vila je luksuzno opremljena i raspolaže sa četiri apartmana (jedan de lux i tri junior apartmana) i 19 soba (ukupno 50 smeštajnih jedinica). Većina soba / apartmana je renovirana tokom 2008-e i početkom 2009-e godine. Sve sobe / apartmani imaju mini bar sa velikim izborom pića, telefon sa direktnim biranjem brojeva, LCD TV sa preko 50 programa. Apartmani su opremljeni sa TV setom i u spavaćoj sobi, i u dnevnom boravku. Većina soba ima balkone.

Hotel “Vila Aleksandar” nudi mogućnost organizovanja poslovnih seminara, edukacija ili team building-a za do 70 osoba. Takođe po želji klijenata organizujemo i ketering, poslovne ručkove, i večere. Sala za sastanke je smeštena u zastakljenoj bašti sa pogledom na banjski park.

Nedavno renovirani “Aleksandar Spa Centar”, prostor namenjen relaksaciji duha i tela, u svom sadržaju nudi: mali turbo džet bazen, tepidarijume, džakuzi kadu, rusku banju, infra-red saunu i veliki izbor masaža i tretmana tela. Turbo jet bazen i džakuzi kada, kao i tepidarijumi smešteni su u zastakljenom delu spa centra u samom vrtu hotela, sto omogućava jedinstven utisak “stapanja” sa prirodom, osećaj apsolutne tisine i mira…

U saradnji sa kozmetickom kućom “Afrodita”, gostima nudimo veliki izbor “beauty paketa” prilagođenih individualnim potrebama svakog gosta.

Na samo 3 km od hotela u zelenilu poslovne zgrade Modne Kuće TODOR, gostima je na raspolaganju korišćenje otvorenog bazena, tenis terena, i terena za mini fudbal. Ovaj mini sportski kompleks je okružen ogromnim travnjakom I bujnom vegetacijom, kao i jezerom sa labudovima. Osoblje hotela “Vila Aleksandar” ce vam sa zadovoljstvom organizovati prevoz do poslovne zgrade M.K. TODOR.

U mogućnosti smo da Vam organizujemo različite izlete i obilaske, kako do obližnjih manastira tako i do planine Goč, koja se nalazi na 20-ak minuta vožnje od Vrnjačke banje, gde Vam ujedno možemo i organizovati ručak na samom Gočkom ribnjaku…

U samom banjskom parku, u neposrednoj blizini hotela, nalaze se jos dva teniska terena u vlasništvu kompanije TODOR i na raspolaganju su gostima hotela “Vila Aleksandar”.

Menadžment hotela “Vila Aleksandar” Vam garantuje nezaboravan odmor i relaksaciju u izuzetno prijatnom ambijentu, uz besprekornu uslugu. Naš najveći uspeh nije samo zadovoljan gost, već gost koji nam se vraća…

Kafe-poslastičarnica “Aleksandar” smeštena u nivou lobija, sa sopstvenom terasom sa pogledom na hotelski vrt, nudi najdelikatniji izbor kolača i pita , rađenih po originalbnoj bečkoj i italijanskoj recepturi. Takođe, u ponudi je i veliki izbor naseg “domaćeg” sladoleda, proizvedenog po licenci poznatog italijanskog proizvođaca… Idelano mesto za popodnevni odmor, uz šoljicu kafe ili čaja i neki od ukusnih kolača iz vitrine Caffe poslastičarnice “Aleksandar”….

Restoran “Giardino”, smešten u prizemlju hotela sa prelepom baštom koja se pruža ka travnjaku dvorišta hotela, nudi gostima specijalitete italijanske i domaće kuhinje, kao i veliki izbor domaćih i stranih vina. Jelovnik je rađen po principu fuzije ove dve kuhinje, tako da su i tradicionalna srpska jela spremljena na inovativan način, po jedinstvenoj recepturi našeg kuvara, obučenog po najmodernijim i najvišim standardima kulinartstva. Enterijer restorana pruža osecaj topline i intime, a po želji gostiju u mogućnosti smo da organizujemo i gostovanje različtih muzickih izvođača…

USLOVI KORIŠĆENJA APARTMANA: – Zakupljen apartman mogu koristiti najviše dve odrasle osobe;

PRIJAVA I ODJAVA IZ HOTELA: – Prema ugostiteljskim pravilima gost ima pravo da koristi sobu od 14 časova na dan dolaska, a najkasnije do 12 časova na dan odlaska. – U slučaju neodjavljivanja sobe do 12 časova, hotel će naplatiti troškove za još jedan dan.

NAČIN PLAĆANJA: – gotovinski – kreditnim karticama – čekovima građana – bezgotovinsko

Za sve garantovane rezervacije potrebno je uplatiti avans od najmanje 50% od ukupne cene prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre dolaska. U slucaju otkaza rezervacije, avans od 30% se zadržava.

NAKNADA ŠTETE U SLUČAJU OTKAZA REZERVACIJE

Otkaz najavljene i potvrđene rezervacije od strane korisnika usluga mora biti dostavljen u pisanoj formi. Pod grupom se podrazumeva celina od deset ili više osoba koje organizovano borave i koriste usluge. Potrvrđena grupa je je ona sa kojom se korisnik usluga u pisanoj formi ili uplatom avansa usagalsio sa ponuđenim uslovima.

Korisnik i davalac usluga su saglasni da korisnik usluga može otkazati najavljene i potvrđene rezervacije od strane korisnika usluga pod sledećim uslovima: – Bez nadoknade štete, ako korisnik usluga otkaže grupu minimum 4 nedelje ranije, – Ukoliko se otkaže rezervacija u periodu kraćem od četiri, a dužem od dve nedelje pre početka korišćenja usluga, davalac usluga ima pravo da naplati korisniku usluga na ime naknade štete 10% od vrednosti ugovorenog posla, – Za otkazivanje rezervacije u periodu kraćem od 14 dana a dužem od 7 dana pre početka korišćenja usluga, davalac usluga zadržava pravo da korisniku usluga naplati na ime naknade štete 30% od vrednosti ugovorenog posla, – Za otkazivanje rezervacije u periodu kraćem od 7 dana a dužem od 24 sata pre početka korišćenja usluga, davalac usluga zadržava pravo da korisniku usluga naplati na ime naknade štete 50 % od vrednosti ugovorenog posla i – U slučaju otkazivanja 24 sata pre zakazanog termina davalac usluga zadrzava pravo naplate na ime naknade štete 80% od vrednosti ugovorenog posla.

rezevisi

[end_tabset]

Kako rezervisati?
Vašu rezervaciju možete izvršiti putem slanja upitnika, slanjem e-maila ili telefonskim pozivom na broj 021525424.
Ukoliko želite da rezervaciju izvršite putem e-maila, nakon odabira objekta na našoj stranici proverite njegovu raspoloživost i popunite ponuđeni obrazac zahteva sa Vašim ličnim podacima, brojem telefona i datumom dolaska i odlaska. Vrlo brzo nakon slanja obrasca od nas ćete dobiti odgovor sa potvrdom i tek tada će Vaša rezevacija postati važeća.
Želite da otkažete rezervaciju?
Otkazivanje Vaše rezervacije možete izvršiti isključivo u pismenoj formi, to jest slanjem e-maila. Molimo Vas da rezervaciju otkažete blagovremeno. Ukoliko ste uplatili avans ili aranžman u celosti, prilikom otkazivanja rezervacije davalac usluge ima pravo da zadrži određena sredstva na ime stvarnih troškova.
Uslovi i način plaćanja

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate;

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
    platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.