1 2 3 4 5
021.525424 info@banje.info

Vrnjačka banja

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je najveća i najposećenija banja u Srbiji. Vrnjačka Banj se nalazi u Centralnoj Srbiji u Raškom okrugu. Udaljena je od Novog Sada 290km, a od Beograda 200km. Klima je umereno kontinentalna sa uticajem planinske klime. Prosečna temperatura je 10,5°C, a tokom leta 20°C.
Na Vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili svoje lečilište i oporavilište AQUAE ORCINAE.
U Vrnjačkoj Banji postoji 7 izvora mineralne vode: Topla voda, Snežnik, Slatina, Jezero, Beli izvor, Borjak i Vrnjačko vrelo, od kojih se za balneološku terapiju koriste četiri (Topla voda, Snežnik, Slatina, Jezero), dok se dve flaširaju kao stona mineralna voda (Voda Vrnjci, sa izvora Topla voda i Vrnjačko vrelo).

Smeštaj

hotel MERKUR NOVI Vrnjacka banja 10Hotel MERKUR NOVI Vrnjačka Banja Hotel “Merkur Novi” se nalazi u centru Vrnjačke Banje i spada u sklopu Specijalne bolnice Merkur.
Hotel ALEKSANDAR Vrnjačka banjaHotel ALEKSANDAR Vrnjačka Banja Hotel “Vila Aleksandar” se nalazi u centru Vrnjačke Banje (podnožje crkvenog brda), u neposrednoj blizini centralnog banjskog parka i glavne promenade.
Hotel IN CLUB Vrnjačka BanjaHotel IN CLUB Vrnjačka Banja Hotel “In club” se nalazi u centru Vrnjačke Banje na samoj promenadi i svojim svojim gostima nudi visokokvalitetan smeštaj i brojne prateće sadržaje.
Hotel ZVEZDA Vrnjačka banjaHotel ZVEZDA Vrnjačka Banja HOTEL “Zvezda” *** se nalazi u samom centru Vrnjačke Banje, na banjskom šetalištu (promenadi).
Hotel FONTANA Vrnjačka banjaHotel FONTANA Vrnjačka Banja Hotel “Fontana” ** prvi moderni hotel visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji i nalazi se u strogom centru.
Hotel BREZA Vrnjačka banjaHotel BREZA Vrnjačka Banja Hotel BREZA Vrnjačka banja je jedan od najatraktivnijih hotelsko-ugostiteljskih objekata u Srbiji.
Konačište SLOBODA Vrnjačka BanjaKonačište SLOBODA Vrnjačka Banja Konačište sa kafanom SLOBODA Vrnjačka banja sagrađeno je 1907. godine kao vila “Sotirović”. Nalazi se u samom centru Vrnjačke Banje
Vila SAN Vrnjacka BanjaVila SAN Vrnjačka Banja Vila SAN Vrnjačka Banja datira iz 1903. godine i pravo je remek delo stare banjske arhitekture.

Indikacije, lečenje i prevencija bolesti

Vrnjačke mineralne vode se primenjuju kod lečenja:

– šećernih bolesti – stanje posle preležene zarazne žutice – hroničnog zapaljenja creva i želuca – bolest žučne kese i žučnih puteva – čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu – bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokračnih puteva i drugih bolesti.


Mapa Vrnjačke banje

map-generator.net[end_tabset]