021.525424 info@banje.info

Vrnjačka banja

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je najveća i najposećenija banja u Srbiji. Vrnjačka Banj se nalazi u Centralnoj Srbiji u Raškom okrugu. Udaljena je od Novog Sada 290km, a od Beograda 200km. Klima je umereno kontinentalna sa uticajem planinske klime. Prosečna temperatura je 10,5°C, a tokom leta 20°C.
Na Vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili svoje lečilište i oporavilište AQUAE ORCINAE.
U Vrnjačkoj Banji postoji 7 izvora mineralne vode: Topla voda, Snežnik, Slatina, Jezero, Beli izvor, Borjak i Vrnjačko vrelo, od kojih se za balneološku terapiju koriste četiri (Topla voda, Snežnik, Slatina, Jezero), dok se dve flaširaju kao stona mineralna voda (Voda Vrnjci, sa izvora Topla voda i Vrnjačko vrelo).

Smeštaj

hotel MERKUR NOVI Vrnjacka banja 10Hotel MERKUR NOVI Vrnjačka Banja Hotel “Merkur Novi” se nalazi u centru Vrnjačke Banje i spada u sklopu Specijalne bolnice Merkur.
Hotel ALEKSANDAR Vrnjačka banjaHotel ALEKSANDAR Vrnjačka Banja Hotel “Vila Aleksandar” se nalazi u centru Vrnjačke Banje (podnožje crkvenog brda), u neposrednoj blizini centralnog banjskog parka i glavne promenade.
Hotel IN CLUB Vrnjačka BanjaHotel IN CLUB Vrnjačka Banja Hotel “In club” se nalazi u centru Vrnjačke Banje na samoj promenadi i svojim svojim gostima nudi visokokvalitetan smeštaj i brojne prateće sadržaje.
Hotel ZVEZDA Vrnjačka banjaHotel ZVEZDA Vrnjačka Banja HOTEL “Zvezda” *** se nalazi u samom centru Vrnjačke Banje, na banjskom šetalištu (promenadi).
Hotel FONTANA Vrnjačka banjaHotel FONTANA Vrnjačka Banja Hotel “Fontana” ** prvi moderni hotel visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji i nalazi se u strogom centru.
Hotel BREZA Vrnjačka banjaHotel BREZA Vrnjačka Banja Hotel BREZA Vrnjačka banja je jedan od najatraktivnijih hotelsko-ugostiteljskih objekata u Srbiji.
Konačište SLOBODA Vrnjačka BanjaKonačište SLOBODA Vrnjačka Banja Konačište sa kafanom SLOBODA Vrnjačka banja sagrađeno je 1907. godine kao vila “Sotirović”. Nalazi se u samom centru Vrnjačke Banje
Vila SAN Vrnjacka BanjaVila SAN Vrnjačka Banja Vila SAN Vrnjačka Banja datira iz 1903. godine i pravo je remek delo stare banjske arhitekture.

Indikacije, lečenje i prevencija bolesti

Vrnjačke mineralne vode se primenjuju kod lečenja:

– šećernih bolesti – stanje posle preležene zarazne žutice – hroničnog zapaljenja creva i želuca – bolest žučne kese i žučnih puteva – čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu – bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokračnih puteva i drugih bolesti.


Mapa Vrnjačke banje

map-generator.net[end_tabset]

 

Kako rezervisati?

Vašu rezervaciju možete izvršiti putem e-maila ili telefonskim pozivom.
Ukoliko želite da rezervaciju izvršite putem e-maila, nakon odabira objekta na našoj stranici proverite njegovu raspoloživost i popunite ponuđeni obrazac zahteva sa Vašim ličnim podacima, brojem telefona i datumom dolaska i odlaska. Vrlo brzo nakon slanja obrasca od nas ćete dobiti odgovor sa potvrdom i tek tada će Vaša rezevacija postati važeća.

Želite da otkažete rezervaciju?
Otkazivanje Vaše rezervacije možete izvršiti isključivo u pismenoj formi, to jest slanjem e-maila. Molimo Vas da rezervaciju otkažete blagovremeno. Ukoliko ste uplatili avans ili aranžman u celosti, prilikom otkazivanja rezervacije davalac usluge ima pravo da zadrži određena sredstva na ime stvarnih troškova.
Uslovi i način plaćanja

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate;

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
    platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.